18 | 01 | 2021

Vrlo često dobivamo upite o legalizaciji nekretnina: koja je procedura, ali i još bitnija su pitanja o cijenama. Upravo je na ovo potonje možda i najteže odgovoriti. U svrhu boljeg informiranja građanstva o procesu i cijenama pri legalizaciji nezakonito izgrađenih zgrada, ne samo iz geodetskog aspekta, Ministarstvo graditeljstva na svojim web stranicama ima ustrojen cijeli odjeljak s podosta informacija.

Izdvajamo Vodič u PDF formatu, u kojemu se navode i cijene komunalnog i vodnog doprinosa pri legalizaciji, iako ne za sve gradove, te XLS tablicu kojom možete izračunati nakanadu za legaliziranje.

Najčitanije
Ukratko

Geodetska djelatnost glavna je djelatnost GEO KT d.o.o. Poput ureda ovlaštenog inženjera geodezije, koji je samo druga vrst organizacije (obrt) i mi u GEO KT d.o.o. obavljamo sve zadaće ovlaštenog inženjera geodezije na području Kutine, a i šire, po potrebi diljem Hrvatske, za koje imamo suglasnost za obavljanje geodetskih poslova od Državne geodetske uprave.

Suglasnost DGU-a za obavljanje geodetskih poslova pribavljena je sa 6. veljačom 2012. godine, a Zoran Janković, ovlašteni inženjer geodezije, nositelj suglasnosti, u poslu je od 2000-te godine.

Dakle, zatreba li vam pomoć ovlaštenog inženjera geodezije u Kutini i široj okolici, trebate li geodetski ured u Kutini za rješavanje vaših imovinsko pravnih, građevinskih ili ostalih problema koje pokriva geodetska djelatnost, obratite nam se s povjerenjem!

Zakonom o postupanju s nezakonito izgradenim zgradama („Narodne novine" br. 90/2011) propisano je da se zahtjevu za izdavanje rješenja o izvedenom stanju prilaže geodetski elaborat za evidentiranje podataka o zgradama. Opširnije...