09 | 04 | 2020

Stonex X300

3d laserski scanner uređaj je koji omogućava brzo i efikasno prikupljanje podataka na način da snima i do 60,000 točaka po minuti, potpuno automatski. Krajnji je rezultat snimanja tzv. point cloud, odnosno "oblak točaka", a mogućnosti primjene zaista su velike: rekonstrukcija, restauracija, planiranje, korištenje 3d modela pri izradi novih projekata, računanje volumena, presjeka, itd.

Upravo smo u izradi 3d modela objekata od javnog interesa grada Kutine, u sklopu akcije promoviranja novog laserskog scannera X300 tvrtke Stonex (http://www.stonex.hr) koje u Hrvatskoj zastupa tvrtka Geosustavi iz Splita.

U široki portfolio usluga koje nudimo, tako odnedavno nudimo i 3D skeniranje, te pripadajuće softverske usluge!

Najčitanije
Ukratko

Geodetska djelatnost glavna je djelatnost GEO KT d.o.o. Poput ureda ovlaštenog inženjera geodezije, koji je samo druga vrst organizacije (obrt) i mi u GEO KT d.o.o. obavljamo sve zadaće ovlaštenog inženjera geodezije na području Kutine, a i šire, po potrebi diljem Hrvatske, za koje imamo suglasnost za obavljanje geodetskih poslova od Državne geodetske uprave.

Suglasnost DGU-a za obavljanje geodetskih poslova pribavljena je sa 6. veljačom 2012. godine, a Zoran Janković, ovlašteni inženjer geodezije, nositelj suglasnosti, u poslu je od 2000-te godine.

Dakle, zatreba li vam pomoć ovlaštenog inženjera geodezije u Kutini i široj okolici, trebate li geodetski ured u Kutini za rješavanje vaših imovinsko pravnih, građevinskih ili ostalih problema koje pokriva geodetska djelatnost, obratite nam se s povjerenjem!

Zakonom o postupanju s nezakonito izgradenim zgradama („Narodne novine" br. 90/2011) propisano je da se zahtjevu za izdavanje rješenja o izvedenom stanju prilaže geodetski elaborat za evidentiranje podataka o zgradama. Opširnije...